Digitale kerstwens

Namens alle leden, dirigent en bestuur van onze vereniging wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goed, muzikaal maar voornamelijk gezond 2022 toe.

Winter Concert Harmonie & Popkoor Galou

Op zaterdag 21 december aanstaande organiseren Harmonie St. Petrus en popkoor Galou  uit Gulpen een bijzonder Winterconcert. Tijdens het Winterconcert stellen beide verenigingen elkaar muzikaal op de proef. Beide verenigingen hebben elk een aantal uitdagende muziekstukken uitgekozen en deze voorgelegd aan de andere vereniging. Het effect hiervan is dat beide verenigingen andere muziekstijlen uitvoeren dan dat zij gewend zijn. Al deze muziekstukken worden tijdens het concert gezamenlijk uitgevoerd. Daarnaast wordt er veel bekende winter- en kerstmuziek ten gehore gebracht.

Het is een aaneengesloten avond van muziek, gecombineerd met ‘uit-het-leven-gegrepen-winterverhalen’ van presentator Ruud Verhoeven. Daarnaast wordt de bezoeker verwent met prachtige videobeelden die de sfeer van elk muziekstuk perfect raken. En na het concert kan iedereen met de voetjes van de vloer tijdens een heuse kerstdisco. Om de avond extra glans te geven trekken de leden van beide verenigingen hun mooist (kerst-)kleding aan en zij nodigen de bezoeker uit om dit goede voorbeeld te volgen.

Deze bijzondere muzikale avond begint om 20:00 uur, de zaal is geopend vanaf 19:30 uur. Het concert vindt plaats in A Ge Wienhoes in Partij, welke voor de gelegenheid prachtig is versierd in een winter- en kerstthema. Een toegangskaart á € 7,50 is in de voorverkoop te verkrijgen bij Café Paddock, Dorpsstraat 13 in Gulpen, bij  Restaurant Oud Wittem, Wittemer Allee 36 in Wittem en Online. Elke bezoeker ontvangt gratis een heerlijk stukje gebak en een warm kopje koffie, thee, glühwein of chocomel.

Jubileumconcert Op gen Brök, het vervolg……..”

Weet u het nog? De revue “Op gen Brök” jaren geleden.

Het was voor het eerst dat een harmonie een concert gaf in de vorm van een doorlopend revueachtige setting. Met de harmonie als centraal punt werd muziek, dans, humor en sketch afgewisseld. De reacties waren enthousiast en de jaren daarna werd de formule in veel andere plaatsen in het Heuvelland gekopieerd. Ook wij verzorgden de jaren daarna nog vele themaconcerten in deze opzet.

Op 17 november a.s. is het weer zo ver. In het Sophianum vindt het concert (nou ja, veel Omeer dan een concert…) plaats met als titel “Op gen Brök, het vervolg…..” . In het eerste deel waren we getuige hoe de bekende ‘brughangers’ in ons dorp alle wel en wee en ‘en passant’ alle wereldproblemen bespraken. Hoe is het hun vergaan? Waar is de brug gebleven? Hebben ze een nieuw hangplek gevonden? Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt van harmonie/drumband, brughanger Ruud Verhoeven en gasten die hem daarbij vergezellen. Welke deze gastartiesten zijn, verklappen we nog niet, maar dat het een flitsende, muzikale en gezellige avond wordt, staat vast.

Wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt en op = op.

Kaarten kunnen besteld worden in café Paddock, telefonisch via 043 4501474 of 06 55768578, of via dani.diana@ziggo.nl

Jubileumdag Zaterdag 27 oktober

Deze dag vieren we het 25 jarig bestaan van onze verenging.

Om 14:00 uur is er een Heilige mis die opgeluisterd wordt door onze harmonie. Aansluitend zal er een muzikale rondgang zijn door Gulpen.

Na het planten van een boom 25 jaar geleden op de hoek van de Rijksweg – Ingbergrachtweg (Westelijke entree Gulpen). zal thans de 2e St. Petrusboom worden geplant, en wel bij de Oostelijke entree, nabij zorginstelling Klein Gulpen.

Om 17:30 uur zal er een koffietafel zijn en een interne huldiging.

Ter ere van het 25 jarig bestaan en de jubilarissen Peter Schreuder (40 jaar), Astrid Pelzer-Zenden, Ina Savelberg, Math Savelberg, Leo Savelberg (allen 50 jaar), en Hub Schreuder (60 jaar) zal er een om 19:30 uur een receptie plaatsvinden.

En aansluitend zal er een feestavond zijn met gezellig muziek.

Jubileumbier “A Taste of Harmonie”

 

 

 

Ter gelegenheid van het jubileum is door een aantal leden van de harmonie een eigen bier gebrouwen.

Dit bier werd gepresenteerd op 20 mei in de hoptuin van het Brouwlokaal.

Het koperkleurig bier, met een alcoholpercentage van 6,5% en vanille- en karameltonen wordt gepresenteerd in 75cl flessen met champagnekurk wordt verkocht voor € 9.99 per fles.

 

 

 

Het bier is verkrijgbaar bij onderstaande adressen:

Café Paddock
Dorpsstraat 13
6271 BK  GULPEN
Café-Restaurant Oud Wittem
Wittemer Allee 36
6286 AB  WITTEM

Openluchtconcert en presentatie jubileumbier Harmonie St. Petrus.

Harmonie St. Petrus bestaat dit jaar 25 jaar. Een mijlpaal die feestelijk wordt gevierd. Afgelopen week
ontvingen Vrienden, sponsors en sympathisanten al de jubileumgids; een feestelijke bewaareditie van
verenigingsblad D’r Pepiter.

 

 

Zondag 20 mei  concerteerde drumband, harmonie en kapel van de harmonie vanaf 14 uur in de Hoptuin van de bierbrouwerij. Afwisselend zorgden zij voor een gezellige muzikale middag met populaire melodieën.

 

 

 

Rond de klok van 15 uur vond dan de presentatie van het eigen jubileumbier plaats.

Ter gelegenheid van het jubileum is door een aantal leden van de harmonie een eigen bier gebrouwen.

Het koperkleurig bier, met een alcoholpercentage van 6,5% en vanille- en karameltonen wordt gepresenteerd in 75cl flessen met champagnkurk wordt verkocht voor € 9.99 per fles.

Met de feestgids, een gezellige concertmiddag in de Hoptuin en de presentatie van het eigen bier lanceerde de harmonie in mei de feestelijkheden van de succesvolle fusie tot St. Petrus die 25 jaar geleden gestalte kreeg. Later dit jaar volgen nog meer mooie activiteiten.

Marsrepetitie tijdens zomerse temperaturen

Bijna 30 graden maar onze leden presenteren zich op het voetbalveld van FC Gulpen voor de marsrepetitie.

Onder leiding van John Purnot werd het marcheren, pasmarkeren, bochtenwerk, counteren en processiemars lopen geoefend.

Onze leerlingen liepen voor de eerste keer mee met het grote korps om de kneepjes van het marslopen te leren.

 

Solistenconcoursen Partij en Kerkrade

De afgelopen weken hebben 10 jeugdige solisten in de schijnwerpers gestaan tijdens het gemeetelijk jeugdsolistenconcours dat door harmonie Excelsior uit Nijswiller werd georganiseerd. Het solistenconcours vond plaats in “a gen Wienhoes” in Partij. Hieronder staan de resultaten van onze leerlingen.

Alle leerlingen behaalden een 1ste prijs, en Nigel Schreuder in zijn afdeling de 1ste plaats.

Een week later behaalde Lune La Haije tijdens het tijdens het 32e Roderlandtoernooi in Kerkrade met 88 punten een 1e prijs en 1ste plaats in haar afdeling.

Namens onze vereniging een geweldige proficiat. We zijn trots op onze leerlingen!!!

 

Nigel Schreuder, 5de div. 87 punten

Rik Blezer, 5de div. 82 punten

Lune La Haye, jeugdafd. 77 punten

Chanu Laeven, jeugdafd. 77 punten

Vera Muijrers, jeugdafd. 76 punten

Damien Schreuder, leerlingenafd. 75 punten

Julian Horvath, leerlingenafd. 74 punten

Iris van Oirschot, leerlingenafd. 72 punten

Vince Loomans, leerlingenafd. 71 punten

Tycho Gielen, leerlingenafd. 71 punten

Kerst-Inn

Zondag 17 december was de Kerst-Inn.  Een gezellig samen zijn om met de leden, jeugdleden en hun familie de kerst in te luiden.   Diverse leden en jeugdleden speelden kerstliederen. Dit jaar was ook de kerstman van de partij.  

 

Kapel speelt bij de Nacht van Gulpen

Afgelopen zondag speelde de St. Petrus Kapel onder tropische temperaturen niet minder dan 50 nummers tijdens de binnenkomst van de wandelaars van de Nacht van Gulpen.Wie niet heeft kunnen genieten van deze enthousiaste groep muzikanten krijgt een herkansing; op 9 en 21 juli zijn we weer te vinden in de Dorpsstraat. En natuurlijk 13 juli op de basisschool bij het wijkconcert van de harmonie!