Muzikale leiding

Harmonieorkest / Jeugdorkest: Harrie Broun

Sinds 1 januari 2007 staat het harmonie-orkest  onder leiding van Harrie Broun. Harrie heeft  een  zeer ruime muziekervaring.  Hij groeide op en woont nog steeds in Slenaken waar hij in 1970 zijn muzikale carrière startte met de blokfluitopleiding bij fanfare Berg en Dal. Na zijn blokfluitopleiding koos Harrie voor de trompet.

Na de middelbare school ging Harrie naar het conservatorium in Hilversum, dat in die tijd het Mekka was van de lichte muziek en de basis van de grote omroep orkesten. Als eerste hoofdvak koos Harrie “Klassiek” en als tweede hoofdvak “Directie”. Al tijdens zijn studie werd hij dirigent bij diverse muziekkorpsen in de regio zoals Weesp, Muiden, Den Dolder en Haarlem. Later kwamen daar nog enkele korpsen bij in Zuid Limburg, nl. Bemelen en Vijlen.  Na zijn studie concentreerde hij zich volledig op het Zuiden.  Zo werd hij dirigent in Schinveld, Hoensbroek-Passart, Sittard/Leyenbroek en Cadier en Keer. En sinds 1 januari 2007 dus ook  bij St. Petrus in Gulpen.

Iedere dirigent heeft zijn eigen stijl. Harrie houdt van een symfonische klankkleur met wat bredere en ronde muziek. Dat brengt hij  succesvol over op het orkest, dat een goede muzikale progressie vertoont.

 

Drumband: René Fischer rene


Sinds augustus 2006 staat de drumband van Harmonie St. Petrus onder leiding van René Fischer. René begon zijn muzikale carrière  in de jaren negentig toen hij voor zijn werk werd overgeplaatst naar Rotterdam.  Daar volgde hij een muzikale opleiding en hij heeft daar enkele jaren in een orkest gespeeld. Eenmaal terug in Limburg werd hij slagwerker bij Harmonie St. Pancratius in Nulland.  Hij werd daar al snel tambour-maître. Hij  volgde daartoe een cursus bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.  Als tambour-maître werd hij automatisch tweede instructeur en leerde hij omgaan met leerlingen. Enige tijd later werd René ook gevraagd als instructeur bij harmonie Sint Caecilia uit Spekholzerheide. En sinds augustus 2006 dus ook St. Petrus in Gulpen.

 

Kapel : Math Savelberg IMG_2825

 

Math Savelberg is de “Kapelmeister” en drijvende kracht achter de kapel van Harmonie St. Petrus. Math is een veelzijdig muzikant en bespeelt een groot aantal instrumenten. Daarnaast arrangeert hij regelmatig de stukken voor de kapel en verzorgt hij de geluidsversterking van de muzikanten. De muzikanten van de kapel worden regelmatig door Math uitgedaagd om hun (muzikale) grenzen te verleggen door zijn voorkeur voor een grote variëteit aan muziekstijlen.