1e Prijs drumband harmonie St. Petrus tijdens districtsfestival Landgraaf

drumbandfestival - kopie (2)

Om 15.15 uur startte een mooie optocht door de straten van Landgraaf. De muziekverenigingen lieten zich van hun beste kant zien, zo ook onze drumband uit Gulpen. Strak in het gelid namen zij deel aan de optocht en brachten zij een erg mooie mars ten gehore tijdens het defilé. Met argusogen werden zij gevolgd, tijdens de optocht en het defilé, door de aanwezige juryleden langs het parcours.

2015-09-13 15.23.432015-09-13 15.23.472015-09-13 15.38.41

Aansluitend startten de beoordelingsconcerten in zalencentrum “De Brandpoort”. De drumband van harmonie St. Petrus kwam daarbij uit in de 4e divisie. Het publiek werd verrast met een tweetal mooie concertwerken. Te weten “Downtown” en “Drums in Latin style”, beiden gecomponeerd door J.G. Schroën. Groot was de ontlading bij de muzikanten tijdens de prijsuitreiking. De Drumband behaalde op het Districtsfestival van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen district Heerlen in de 4e divisie de 1e prijs. Een geweldig resultaat waar de drumband vóóraf alléén maar op had kunnen hopen. Een feestje na afloop in het verenigingslokaal café Paddock was dan ook op z’n plaats. Hiermee komt voor de drumband in Gulpen weer enige rust.